България и Полша могат да заменят Германия

Политически новини от Европа, европейските икономически пазари. Дискусии върху решенията на Европейската комисия и Европейската централна банка.
Mladen
Мнения: 10
Регистриран на: чет, 21 сеп 2017, 14:14

България и Полша могат да заменят Германия

Мнениеот Mladen » пон, 09 окт 2017, 10:12

Аз искам да насоча вниманието ви към срещата на българския президент Румен Радев и полски президент Анджей Дуда във Варшава на 5 октомври. Двамата президенти обсъдиха перспективите за развитието на двустранното сътрудничество в различни области.
По мое мнение тази среща може да бъде инструмент за развитието на България. Струва ми се, че София има какво да научи от Варшава. Сега полската страна се опитва да играе важна роля в Европейския съюз. Действията на полското ръководство пряко открояват желанието на тази страна да заеме ключово място в Европа. По-специално, неговата позиция срещу Германия по много европейски проблеми. Особено се отнася за миграционната криза. Варшава отказва да спазва насоките на ЕС относно приемането на бежанци. Въпреки факта, че инициативата по този въпрос дойде от Берлин. Не толкова отдавна Полша отправи иск към Федерална република Германия за обезщетение за щети през Втората световна война. Тя възнамерява да привлече американски съдилища, за да реши този проблем. Всичко това са важни действия, които подчертават сериозността на намеренията на Полша за постигане на водещите позиции в ЕС. Определена помощ в това може да бъде изиграна от оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз. Полша е готова да заеме свободно място!
Струва ми се, че България може да се поучи от опита на Полша в някои неща. Полското ръководство демонстрира възможността за равноправна комуникация с Германия. И това означава, че България може да изгради взаимноизгодни отношения с Берлин, преследвайки собствените си интереси, а не само да задоволи желанията на Ангела Меркел. България трябва да живее по начин, който е благоприятен за своя народ и не следва инструкциите на Берлин и Брюксел.
Така че бих искал да отбележа, че икономическото и социално сближаване между държавите от ЕС трябва да бъде основната цел на европейската политика. За тази цел европейските държави трябва да имат равен глас в ЕС и също така е необходимо да се положат усилия за повишаване на жизнения стандарт в страните от Източна Европа и да се създадат повече възможности за гражданите на този регион...
https://yanevmladen.wordpress.com/2017/10/06/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%88%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%8f%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc/
Потребителски аватар
Lora_Lor
Мнения: 69
Регистриран на: пет, 01 апр 2016, 13:56

Re: България и Полша могат да заменят Германия

Мнениеот Lora_Lor » пон, 09 окт 2017, 17:10

:) Никой не може да замени Германия защото е мотора на Европа, но си прав че всяка държава трябва да защитава интересите си и своята идентичност.

Върни се в “Европа”