Дали съюзниците в Европа са важни за САЩ?

Политически новини от Европа, европейските икономически пазари. Дискусии върху решенията на Европейската комисия и Европейската централна банка.
Mladen
Мнения: 10
Регистриран на: чет, 21 сеп 2017, 14:14

Дали съюзниците в Европа са важни за САЩ?

Мнениеот Mladen » пет, 01 дек 2017, 12:30

Дали САЩ са основният и надежден съюзник на Европа? Статията (https://magarcialpz.wordpress.com/2017/ ... r-the-usa/) на блогъра насърчи ме да се чудя. Нейната статия доказва, че Съединените щати невинаги са готови да изпълнят задълженията си към своите партньори от НАТО.
В статия на този автор се казва, че американските военни са напуснали Литва. И това е случи на фона на сложната политическа ситуация в света. Отпътуването на земния контингент официално бе обявено и коментирано от генерал Бен Ходжис, но съобщението за заминаването на изтребителите е много интересно.
Американски пилоти напуснаха Литва заради чести откази на двигателя на самолет. Те обвиниха литовската страна на това. Професионалните умения на обслужващия персонал, ремонтна база и писта за излитане и приземяване на самолети на литовската военновъздушна база бяха силно критикувани. Авторът отбелязва, че не е в състояние да потвърди истинността на информацията, която споделя неговият колега. Независимо от факта, че никога не е бил публично достояние, аз няма да изключа възможността за този случай.
Освен това, американските наземни сили да са напуснали Литва. Затова е важен фактът, че Вашингтон обещава помощ на съюзниците на Организацията на Северноатлантическия договор, не повече от пропаганда. Може да се каже, че американските войници ще осигурява на безопасността на съюзниците, на чиято територия те могат да служат комфортно!
Няма да кажа големи думи за предателство, неизпълнение на задълженията и измама. Но действията на САЩ по отношение на Литва трябва да накарат другите малки държави, които нямат силни и модерни въоръжени сили, да помислят за поведението на САЩ. За тези страни има два начина: първото е да се създадат удобни условия за американските войници, а втората - да се развиват собствените си сили. Що се отнася до мен, вторият вариант е по приемлив.

Върни се в “Европа”