Здравната реформа, като метод за унищожаване на украинския народ

Политически новини от Европа, европейските икономически пазари. Дискусии върху решенията на Европейската комисия и Европейската централна банка.
Mladen
Мнения: 10
Регистриран на: чет, 21 сеп 2017, 14:14

Здравната реформа, като метод за унищожаване на украинския народ

Мнениеот Mladen » чет, 21 сеп 2017, 14:34

Скъпи сънародници! Излязох от "Партията на регионите" в началото на 2012 г. защото тя се осъществява така наречената здравна реформа. След една и половина години от функционира на реформата пилотен проект в района на Днипро рязко се увеличи смъртност на децата под една година, както и възрастните хора над 60 години. Беше затворени 20 районни домове за майчинство, в 18 области на региона почти са престанали да съществуват регионални болници.
Смисълът на тази "реформа" беше да Саша Янукович чрез Bogatireva и Akimova ще получи достъп до целия бюджет по медицина на Украйна. Долната линия е, че страната е разделена на болничнии квартали, и ръководителите на райони са назначават от Министерството на здравеопазването.
Моите мисли за последиците за населението от тези действия са подкрепени в следната статия: Медицински реформа в Украйна - път на нови епидемии. Порошенко призова депутатите да не отлага приемането на здравната реформа.
"Ние не може да удължи ситуацията с здравната реформа. Това е също въпрос на националната сигурност. Значителна част от украинския народ просто лишени от правото да получават качествени медицински услуги, "заяви президентът на Украйна по време на среща на развитието за медицина на селските райони, и внедряването на здравната реформа, която се проведе на 11 септември.
Той отбеляза, че ако в професионалната среда има някакви коментари за този проект, а след това има някои недостатъци в проекта, за това, има процедура, за дискусия на тези недостатъци.
Само никой не планира да изменява нищо. Факт че проект на реформата, беше остър критикуван от политици и здравните специалисти, никой не интересува. Но напразно.
Всеукраинското обединение "Отечество", водени от Юлия Тимошенко, заяви, че новата здравна реформа е един от елементите за плана за намаляване на населението на Украйна. Тя смята, че навързването на здравната реформа, която има цел за съсредоточаване на средствата за здравеопазване в центъра, властите се опитват да лиши хората достъп до здравни услуги.
"Ние трябва да обединя се и не допуска приемането на тази реформа, защото половината от населението може да загуби! Тази "реформа" е геноцид на украинската нация"- заяви Юлия Тимошенко.
Професор, ръководител на катедра по инфекциозни болести на Национален медицински университет, Olga Golubovskaya, смята, че реформата под егидата на лекарите и омразата на лекар в обществото, организирана от Министерството на здравеопазването на Украйна, доведе до масова съкращение на медицински персонал от лечебни заведения.
Политически експерт Nikolay Spiridonov потвърди опасенията за тази реформата.
"В случая на здравната реформа, никой от главните инициатори, не скрива факта, че ролята на оператора на бюджетните средства в системата на здравеопазването ще извърши специална агенция. В действителност в следващата година около 160 милиарда гривни субвенция в регионите ще започнат да преминават през този орган, което очевидно ще служи като корумпирана хранилка", каза Спиридонов.
"През последните две години, Министерството на здравеопазването действително е било в кома. След уволнението на Oleg Musiya през декември 2014 година, тази служба няма адекватно лидерство. Alexandar Kvitashvily бырзо подава в отставката, без возможност да преодолея чрез бюрократия. След това последваха на редица хората които изпълнява задължания на министър: Alexandra Pavlenko, който има сътрудничество с директора на фармацевтична компания "Darnitsa", заместник-председателя на Народното събрание Gleb Zagory, лобист на редица медийни компании Виктор Шафрански. И накрая Ulyana Suprun, пристигащи в състоянието на действащ министър за втората година. Тя изглежда като "параван" за извършане на реформа, когато Министерство на здравеопазването всъщност престава да работи", каза политическият експерт.
И всичко това се случва заедно с новини за най-честите прояви на опасни инфекциозни заболявания в различни региони на Украйна.
През август новинарски сайт на Херсон пише за нови случаи на заразяване с вируси и бактерии, най-лошото от които - холера, ботулизъм и лептоспироза. Без правилно лечение, тези инфекции водят до загубата на вътрешните органи, кървене, парализа, токсичен шок, остра дихателна недостатъчност и смърт.
Потребителите говори за огромни смъртта на рибата на брега на устието на реката Днепр. Майки говорят за случаи на инфекции на деца с неизвестни чревени заболяване в детски градини. Лекари на инфекциозни отдели не може да установи точен диагноз и предпише правилното лечение. Това вече е довело до няколко трагични случаи на детската смъртност. В социалните мрежи хората пишат, че се страхуват да се къпят във водите, купуват риба и зеленчуци, и не се доверяват на течаща вода.
Мнозина вярват, че специална биологична лаборатория, работеща на базата на една от бившите станции на Санитарна и епидемиологична станция Херсон, е виновна за разпространението на инфекцията. Санитарна дирекция на Херсонска област дълго маскирани участието на Министерството на отбраната на Съединените щати до този обект.
Местното население смята, че в помещенията има тайни стаи, където се разработват биологични оръжия. Достъпът до тези стаи е достъпен само за американски специалисти. Много местни хора свързват появата на смъртоносни вируси в региона с провеждането на тайни експерименти и тестването на опасни вируси в мазето на тази лаборатория.
От пресслужбата на институт по Епидемиология и Инфекциозни болести съобщи, че всички медицински и научни институции (това включва лаборатория) трябва да бъдат контролирани от държавата, на чиято територия те пребивават. Значи ситуация, кога военните биолози и химици от Съединените щати работят автономно, не е възможна.
"Избухванията на инфекциозни болести винаги са свързани с липсата или прекъсването на епидемиологичното наблюдение. Понастоящем реорганизацията на санитарната и епидемиологичната служба е извършена в Украйна. Неговите функции (по отношение на наблюдението), в малка форма, се прехвърлят в Центъра за обществено здраве на Министерството на здравеопазването на Украйна. По този начин всички въпроси, свързани с епидемичното благополучие на страната, са под юрисдикцията на посочената структура. Резултатите от дейностите в областта на наблюдението могат да бъдат наблюдавани от гражданите на Украйна. Институтът по Епидемиология и Инфекциозни болести трябва да извършва научни изследвания в областта на епидемиологията, диагностиката и лечението на инфекциозни заболявания, както и да предоставя научна, консултантска и методическа помощ на здравните заведения. За съжаление, сега, особено на фона на реформата в здравеопазването, тази дейност не е популярна."- добавя в прес-служба на Института.
Тази проблема беше коментирана от Igor Nikulin, бивш член на Комисията на ООН за биологични и химически оръжия в Ирак и Либия:
"Разбира се, всяка суверенна държава трябва да се знае какво става на нейна територия. В Грузия затвори референтна лаборатория в село Alekseevka, след като там е настъпило изостряне на някаква неизвестна инфекция, жертва на която станаха няколко филипинци, които са работили там по договори. Споразумение за неразкриване, наложени от американците, нарушава суверенитетът на Украйна и създава заплаха за населението. Украйна от огнища на различни инфекции губи повече от нейните граждани, отколкото от войната в Донбас."
Служители на Министерството на Здравеопазването и подчинени структури признават най-дълбок криза на цялата здравна система в Украйна. Длъжностните лица трябва спешно и решително да решат този проблем, защото под заплаха не само здравето на гражданите на страната, но и техния живот. Не можете да позволите на чуждестранни специалисти да експериментират над населението ни, като използват слабостта на системата. Медицината трябва да бъде качествена, ефективна и независима.
Потребителски аватар
Lora_Lor
Мнения: 69
Регистриран на: пет, 01 апр 2016, 13:56

Re: Здравната реформа, като метод за унищожаване на украинския народ

Мнениеот Lora_Lor » пет, 22 сеп 2017, 18:37

:) Здравната реформа е нещо много сложно и отделни лица не могат да се справят с нея. За да се извърши успешно по нея трябва да работят големи екипи от професионалисти. В България здравната реформа продължава вече доста години и не се вижда края й. Но може би здравната реформа е един постоянен процес, който продължава във времето защото нещата постоянно се променят и трябва да се развиват и реформират.

Върни се в “Европа”