Според вас кое е първо кокошката или яйцето?

Дискусии за всичко, което ни заобикаля или се случва около нас.
Потребителски аватар
Hypper_B
Мнения: 56
Регистриран на: чет, 24 мар 2016, 14:29

Според вас кое е първо кокошката или яйцето?

Мнениеот Hypper_B » чет, 24 мар 2016, 15:01

:D Всички знаем че никой още не е отговорил на този екзистенциален въпрос „Кое е първо кокошката или яйцето“ вие какво мислите по въпроса?
Потребителски аватар
Георгиев
Мнения: 47
Регистриран на: вт, 03 май 2016, 12:22
Местоположение: Стара Загора, Пловдив

Re: Според вас кое е първо кокошката или яйцето?

Мнениеот Георгиев » вт, 03 май 2016, 12:48

Една от най-старите загадки на света, върху която редица велики умове са разсъждавали, бе разгадана от британски учени. Изследователите от Шефийлдския университет установиха, че кокошката наистина е произлязла преди яйцето.

В миналото редица умове са обуславяли твърденията си за загадката, уповавайки се на теорията за еволюцията. Според този модел, две почти идентични птици в миналото са създали свое поколение, което всъщност представлява съвременната кокошка.

Днес обаче учените установиха, че в структурата на черупката на яйцата се съдържа протеин, който може да се открие само и единствено в кокошите яйчници, следователно кокошката е произлязла преди яйцето, пише БГНЕС.

Въпросният протеин, който учените наричат "овокледидин-17" или "OC-17", се явява като катализатор, ускоряващ развитието на черупката. Ето защо изследователите смятат, че яйцето може да се образува само и единствено с помощта на "OC-17", който се съдържа в яйчниците на кокошката.

http://dariknews.bg/

Върни се в “Общи форумни теми”